Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Yeni müfredat taslağı açıklandı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Bakan Ersoy, Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nü kutladı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Yasa dışı yollarla sınırı geçmeye çalışan 4 kişi yakalandı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
Bakan Şimşek: Enflasyon yaz aylarında çok hızlı düşecek
HABERLER>EKONOMİ
29 Ekim 2020 Perşembe - 12:10

ABD & Avrupa hisse senedi piyasaları

DAX, Euro Stoxx 50 ve FTSE 100 günü sırasıyla %4,17, %3,49 ve %2,55 oranlarında değer kayıplarıyla sonlandırdı.

ABD & Avrupa hisse senedi piyasaları

Artan vaka sayıları ışığında alınabilecek yeni önlemlerin yarattığı olumsuz hava, ABD ve Avrupa endekslerinin bugünü de sert satışlarla sonlandırmasına sebep oldu. Mali destek paketinin haftaya düzenlenecek seçimler öncesinde çıkarılamaması ile birlikte piyasalardaki volatilite arttı. Piyasa da korku endeksi olarak bilinen VIX endeksi %22 yükselişle 40 seviyesi üzerinde işlem gördü. Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq günü %3,5 civarında kayıplarla sonlandırdı. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri 100 günlük ortalamalarını ve Nasdaq endeksi 50 günlük ortalamasını kırmış oldu. Dow Jones 200 günlük ortalaması olan 26226 seviyesinin hemen üzerinde, 26520’den günü sonlandırdı. S&P 500 ise psikolojik seviye olan 3300’ün altında kapattı. Avrupa bölgesinde artan vaka sayılarına karşı alınan önlemlerin ABD’ye kıyasla daha ciddi olması, Avrupa endekslerinde görülen satışların daha sert olmasını sebep oldu. Almanya başbakanı Merkel bir ay sürecek kısmı tecrit döneminin Pazartesi itibariyle başlayacağını duyurdu. Yeni kurallar kapsamında, restoranlar, barlar, gece kulüpleri ve benzeri işyerleri kapatılacak. Okullar ve kreşler, süpermarketler ve kuaför salonlarının yanı sıra mevcut hijyen düzenlemeleri kapsamında açık kalacak. Gelişmeler ışığında DAX, Euro Stoxx 50 ve FTSE 100 günü sırasıyla %4,17, %3,49 ve %2,55 oranlarında değer kayıplarıyla sonlandırdı.

S&P 500 endeksinde yer alan bütün sektörler günü ekside sonlandırdı. Bilgi teknolojileri, enerji ve iletişim sektörleri %4 ve üzeri kayıplarla en çok gerileyen sektörler oldu. Bilanço takvimi yoğun olan bir günü geride bıraktık. Piyasalar seans öncesinde UPS, General Electric, Boeing ve Mastercard tarafından açıklanan bilançoları takip etti. Pandemi döneminde artan talepten fayda sağlayan UPS, üçüncü çeyrekte $2,28 ile $1,90 seviyesindeki hisse başı kazanç beklentisinin üzerinde kar açıklamış oldu. Pandemiden oldukça kötü etkilenen Boeing ise açıkladığı $1,39 hisse başı zarar ile piyasa beklentilerinden daha az zarar açıklamayı başardı. Ancak şirket, 7000 çalışanını daha işten çıkarmayı planladığını belirtti. UPS ve Boeing hisseleri sırasıyla %8,8 ve %4,6 oranlarında değer kaybetti. Mastercard CEO’su müşteri harcamaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yurt içi harcamaların gidişatında olumlu bir ilerleme görürken, seyahat harcamalarındaki değerlerin şirket için bir zorluk olmaya devam ettiğini paylaştı. Hisse günü %8,1 oranında ekside tamamladı. General Electric beklenenden iyi gelen bilançosu sayesinden piyasadan pozitif ayrışmayı başardı. Şirket, $2 milyardan fazla maliyet kesintisi hedefinin %75’ini gerçekleştirdiğini açıkladı. Günü %4,5 oranında değer kazanımlarıyla sonlandırmayı başardı. Seans kapanışı sonrasında eBay, Ford Motors ve Visa şirketlerinin bilançoları takip edilecek. Yarın ise Alphabet, Amazon, Apple ve Facebook’un açıklayacağı bilançolar, ABD endekslerine gelen satışların yarında devam edip etmeyeceğinde büyük bir role sahip olacak.

 

DAX endeksinde on sektörden dokuzu günü ekside tamamladı. Sanayi, tüketici malları ve teknoloji hisselerine %5-5,5 civarında gelen satışlar ise endeksi aşağı çekti. Deutsche Bank’ın bugün paylaştığı bilanço, piyasa tarafından beğenilmesi sağladı. Şirket piyasa beklentisi £0,14’in üzerinde £0,21 hisse başı kar açıkladı. Gün içinde £8,16’ya kadar yükselen hisse, endekse gelen satışlarla günü %1,91 oranında ekside tamamlamaktan kurtulamadı. Otomotiv üreticilerinden Daimler, BMW ve Volkswagen %4,91 ila %5,98 arasında değer kaybetti. Günü artıda tamamlamayı başarabilen tek şirket ise %1,67 kazanımlarla Delivery Hero oldu.

Bugün ABD tarafından açıklanan haftalık bazda MBA ev kredisi başvuruları ve Eylül ayı toptancı stokları piyasalar tarafından takip edildi. Ev kredilerine olan talep bir önceki hafta %0,6 oranında düşerken, bu hafta %1,7 oranında arttı. Toptancı envanterlerinde beklenen %0,4 artışa karşın, %0,1 düşüş açıklandı. Avrupa tarafından açıklanan önemli bir ekonomik veri bulunmadı. Yarın ise ABD’de haftalık işsizlik başvuruları, üçüncü çeyrek büyüme, tüketici harcamaları ve Bloomberg tüketici güven endeksi, Almanya’da enflasyon verileri öne çıkıyor. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası faiz kararı ve açıklamaları yakından izlenecek.

Kaynak:İş Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
TCMB enflasyon tahminleriyle piyasayı yakaladı, politika belirsizliğini kıramadı
 
Sağlıklı kök sebzeler sofralardaki yerini aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TCMB enflasyon tahminleriyle piyasayı yakaladı, politika belirsizliğini kıramadı
TCMB, yılın 4. Enflasyon Raporu toplantısında yılsonu enflasyon beklentisini ...
USDTRY analizi
İçerisinde bulunduğumuz haftaya hızlı bir başlangıç yapan USDTRY paritesi ...
Küresel piyasalar
Dün ABD piyasaları, vaka sayılarındaki artışın endişe verici boyutlara ...
 
TCMB enflasyon tahminlerini açıklayacak
Sabah saatlerinde TCMB 2020 ve 2021 yılı enflasyon tahminlerini açıklayacak. (İnvestaz Yatırım)
Ekonomik gelişmeler
USDTRY paritesi işlemlerinde Türk lirasına likiditesine yönelik alınan ...
Altın analizi
Altın fiyatlarında piyasaların son günlerdeki ana gündem konularından ...
 
Borsada toparlanma günü
Dün çok sert düşen borsalarda bugün açılışla birlikte toparlanma bekleniyor.(İnvestaz Yatırım)
Piyasanın durumu
BIST 30 Endeksi son işlem gününde %0.83 düşüş ile 1,305 seviyesinden günü tamamladı.(Halk Yatırım)
ABD seçimlerine giderken, teşvik paketi hala askıda
Paladyum, platinin ardından haftanın en çok değer kazanan kıymetli madeni ...
 
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
İstanbul Belediye Başkanlığı İçin Gözden Kaçan İsim: Metin KÜLÜNK
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
CHP'deki Kurultayın Kazanını Ekrem İmamoğlu'dur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri