Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
Emine Erdoğan'dan 15 Temmuz Mesajı:Zafer Bizim
Emine Erdoğan'dan 15 Temmuz Mesajı:Zafer Bizim
Aydemir: ‘15 Temmuz destanı milli vicdanın eseridir’
Aydemir: ‘15 Temmuz destanı milli vicdanın eseridir’
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz Demokrasi Zaferidir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 15 Temmuz Demokrasi Zaferidir
Ahbap Derneği Soruşturmasında 23 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
Ahbap Derneği Soruşturmasında 23 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi
TBMM Komisyonundan Öğrenci Affına Onay
TBMM Komisyonundan Öğrenci Affına Onay
HABERLER>TÜRKİYE
11 Haziran 2026 Perşembe - 22:43

Aydemir: Türkiye istikrarı büyütürken dünya vicdanının sesi oluyor

Önceki dönem milletvekillerinden, Parlamenter Gazeteci ve Yazarlar Birliği Başkanı İbrahim Aydemir, son dönemde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yaptığı değerlendirmede, hizmet anlayışından uzaklaşan belediyecilik anlayışının toplumda güven kaybına yol açtığını belirtti.

Aydemir: Türkiye istikrarı büyütürken dünya vicdanının sesi oluyor

Aydemir, yerel yönetimlerin vatandaşın günlük hayatını kolaylaştırmak yerine iç çekişmelerin ve makam mücadelelerinin merkezi haline gelmesinin kamu vicdanında karşılık bulmadığını ifade etti. Vatandaşın beklentisinin polemik değil hizmet olduğunu kaydeden Aydemir, milletin sandıkta verdiği mesajların dikkatle okunması gerektiğini vurguladı.

Muhalefetin uzun süredir enerjisini iç hesaplaşmalara harcadığını değerlendiren Aydemir, vatandaşın ise üretim, istihdam, ulaşım ve yaşam kalitesine odaklanan bir siyaset anlayışı beklediğini söyledi. Siyasi rekabetin demokratik zeminde yürütülmesinin önemine işaret eden Aydemir, milli iradenin üstünde hiçbir gücün bulunmadığını dile getirdi.

TÜRKİYE MERKEZ ÜLKE KONUMUNU GÜÇLENDİRİYOR

Dış politikadaki gelişmelere de değinen Aydemir, Türkiye’nin son yıllarda bölgesel krizlerde denge kuran ve çözüm arayışlarını destekleyen bir ülke haline geldiğini ifade etti.

Gazze başta olmak üzere birçok bölgede sivillerin ağır bedeller ödediğini belirten Aydemir, Türkiye’nin insani diplomasi anlayışıyla hareket ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yürütülen diplomatik girişimlerin uluslararası alanda karşılık bulduğunu kaydeden Aydemir, Ankara’nın bugün küresel meselelerde görüşüne başvurulan başkentlerden biri durumuna geldiğini değerlendirdi.

Aydemir, Türkiye’nin yalnızca gelişmeleri takip eden değil, gelişmelere yön veren ülkeler arasında yer aldığını belirterek, uluslararası toplantılar ve zirvelerin Türkiye’de düzenlenmesinin bu güven ortamının sonucu olduğunu söyledi.

KALKINMA ATAĞI DEVAM EDİYOR

Ekonomi ve üretim alanındaki gelişmelere de dikkat çeken Aydemir, tarım, sanayi, teknoloji ve turizm alanlarında sürdürülen yatırımların ülkenin büyüme kapasitesini artırdığını ifade etti.

Üreticinin korunmasına yönelik desteklerin önem taşıdığını belirten Aydemir, özellikle çiftçilerin emeğinin güvence altına alınmasının stratejik bir tercih olduğunu söyledi. Şehirlerin kendi potansiyellerini harekete geçirmeye yönelik projelerin ekonomik canlılığı artıracağını da hatırlattı.

Yerel kalkınma anlayışının bölgesel farklılıkları azaltacağını kaydeden Aydemir, yatırım ve üretim eksenli yaklaşımın Türkiye’nin geleceğine güç katacağını dile getirdi.

MİLLET ODAKLI YÜRÜYÜŞ SÜRECEK

Aydemir, Türkiye’nin önünde yeni fırsat alanları bulunduğunu belirterek, enerji, savunma sanayii, diplomasi ve üretim başlıklarında elde edilen kazanımların korunmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Milletle kurulan güçlü bağın siyaset kurumunun en büyük dayanağı olduğunu ifade eden Aydemir, Türkiye’nin köklü devlet geleneğinden aldığı güçle yeni hedeflere ilerlediğini vurguladı. Aydemir, hizmet siyasetinin kararlılıkla sürdürüleceğini ve kalkınma eksenli çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

 
Politika Faizi Yüzde 37'de Kaldı
 
DEAŞ’ın Finans Ağına Darbe
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kızılay, Gönül Coğrafyamızda İz Bıraktı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde ...
Aydemir bölgedeki yangının Türkiye’ye uzanan risklerine dikkat çekti
Ortadoğu’da büyüyen çatışma hattının Türkiye’nin güvenlik denklemine doğrudan ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Güvenlik ve Terörle Mücadele Mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen ...
 
Erdoğan: Enerjide Dışa Bağımlılığı Bitirmeyi Hedefliyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2025 Yılı Yenilenebilir Enerji Yatırımları ...
Erdoğan’dan Kamu Kaynakları Vurgusu: İsrafa ve İstismara İzin Yok
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sayıştay’ın 164. kuruluş yıl dönümü ...
Aydemir Türkiye Yüzyılı’nın tarih şuuru ile yükseldiğini söyledi
İstanbul’un Fethi’nin ortaya koyduğu iradenin bugün Türkiye’nin kalkınma, ...
 
Aydemir İstanbul’un Fethi’nin millet hafızasındaki yerini anlattı
İstanbul’un Fethi’nin 573’üncü yıl dönümünde konuşan önceki dönem milletvekillerinden, ...
Erdoğan: Aileyi Güçlendirme Çalışmalarını Kararlılıkla Sürdüreceğiz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Güçlü birey, güçlü aile ve güçlü ...
Erdoğan’dan Gençlik Vurgusu:Türkiye Yüzyılı’nı Gençler İnşa Edecek
Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, ...
 
YAZARLAR
Oylum Demiray
Oylum Demiray
En Büyük Eser: Bir Duruşa Sahip Olmak
Ceren Ataay
Ceren Ataay
SANATIN HATIRLATTIĞI KADİM HAKİKATLER
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Paşinyan aklını kullanıyor
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Göbeğin ne suçu var?
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Denetim denetim denetim
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Tarih sloganla değil belgelerle okunur
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Yerel Haberler Teknoloji
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri