Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Göktaş: Aile Destek Merkezleri’nden geçtiğimiz yıl yaklaşık 140 bin kişi yararlandı
Bakan Göktaş: Aile Destek Merkezleri’nden geçtiğimiz yıl yaklaşık 140 bin kişi yararlandı
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı
Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi’nin 75. yıl dönümünü kutladı
Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Konseyi’nin 75. yıl dönümünü kutladı
Kalkan-21 operasyonlarında 16 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Kalkan-21 operasyonlarında 16 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı
Bakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile görüştü
Bakan Fidan, Pakistan Dışişleri Bakanı Dar ile görüştü
HABERLER>EKONOMİ
2 Şubat 2021 Salı - 10:44

Borsalarda yön yukarı

Bugün dünya genelinde hisse piyasalarında tek yön var o da yukarı. (İnvestaz Yatırım)

Borsalarda yön yukarı

Bugün dünya genelinde hisse piyasalarında tek yön var o da yukarı. Güne 1.500 sınırına gelerek başlaması beklenen Borsa İstanbul’un pozitif bir gün geçirmesi olası. ABD piyasalarında başlayan spekülatif hareketlerin getirdiği volatilitenin azalması küresel risk iştahının devamlılığına işaret ediyor. Yeni mali teşvik paketiyle ilgili pozitif algının da borsalara destek verdiği izleniyor. Dolar/TL yeni güne 7,18 seviyesinden giriş yaptı. Türk Lirası’nda dün yaşanan değer artışı TL’ye ve Borsa İstanbul’a olan güveni artıran en önemli gelişmelerden biri oldu. BIST100’de 1.500’ün üzerinde tutunulması durumunda gidilecek hedef 1.516 olarak belirlenebilir.

 

Satır Başları:

  • Borsaların Salı Seansına Alışla Başlaması Bekleniyor BIST100 dünkü seansı %1,29 artışla 1.492 puan seviyesinden kapatırken, BIST30 %0,77 artışla 1.584 seviyesindeydi. Döviz kurlarında dünkü düşüşün ardından bugün, sabah saatlerinde yatay hareketlilik gözleniyor. Dolar kuru 7,18 civarında seyrederken, Euro 8,67 seviyesinde. Spot piyasalarda gram altın 428 Liraya, gram gümüş ise 6,62 Liraya geriledi.
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Öncü göstergeler 2020 yılını % 1 büyüme ile kapatabileceğimize işaret ediyor. Son yapılan uluslararası analizler, G20 ülkeleri içinde 2020 yılını pozitif büyüme ile kapatabilecek iki ülkenin Türkiye ve Çin olduğunu gösteriyor. Ekonominin üretim, tüketim, yatırım harcamaları ve ihracat tarafı oldukça güçlü seyrediyor" dedi.
  • Ocak ayı için Dış Ticaret Dengesi verileri saat 11.00’de açıklanacak.
  • Elektrikli araçlara uygulanan özel tüketim vergisi(ÖTV) oranları artırıldı. Buna göre, ÖTV oranı motor gücü 85 kW'yi geçmeyen elektrikli araçlarda % 3'ten % 10'a, motor gücü 85 kW'yi geçen fakat 120 kW'yi geçmeyen elektrikli araçlarla % 7'den % 25'e, motor gücü 120 kW'yi geçen elektrikli araçlarda % 15'ten % 60'a yükseltildi.
  • AB/Von der Leyen: “Hükümetler AB toparlanma planı üzerinde yoğun şekilde çalışıyorlar. Zorluklarla karşı karşıya kalıp kalmayacağımızı göreceğiz. Yaza kadar Avrupa'da yetişkinlerin yüzde 70'ini aşılamayı hedefliyoruz.” dedi.

 

BIST 100

Dün endeksin 1.492 seviyesinden kapandığını izledik. Önceki işlem gününde en yüksek 1.501 ve en düşük 1.472 seviyesini gören BIST100 endeksi günü % 1,29 artışla tamamladı. Son işlem gününde BIST100 endeksi günü 25,89 milyar TL hacimle kapattı.

Destek: 1.469

Direnç: 1.501

 

Şirket Haberleri:

Migros Ticaret A.Ş. (MGROS): Kuzey Makedonya'da faaliyet göstermekte olan bağlı ortaklığımız Ramstore Macedonia DOO ("Ramstore Makedonya") 1 Ocak-30 Eylül 2020 dönemi itibarıyla Şirketimizin konsolide satışlarının yaklaşık % 1,2'sini oluşturmaktadır. Bağlı ortaklığımız, Kuzey Makedonya'da alışveriş merkezi işletmeciliği ve perakende operasyonları ekseninde faaliyet göstermektedir. Şirketimizin büyüme hedefleri ve faaliyet gösterdiği pazarlarda odaklanma stratejisi doğrultusunda, Ramstore Makedonya operasyonlarına yönelik yeniden değerlendirme yapılmıştır. Değerlendirme neticesinde, Ramstore Makedonya'nın %99 hissesine sahip olan, bağlı ortaklığımız Ramstore Bulgaria EAD'nın (Ramstore Bulgaristan") %100 hissesinin CITY PLAZA DOO Skopje'ye ("Alıcı") satışı için görüşmelere başlanmış olup, alıcı ile Şirketimiz arasında söz konusu satışa ilişkin bir ön sözleşme imzalanmıştır. Konuya ilişkin hisse devir sözleşmesi imzalanmasına yönelik görüşmeler devam etmektedir. Şirketimizin meşru çıkarlarının zarar görmemesi ve yatırımcıların yanıltılmasına yol açmaması amacıyla bu konuya ilişkin yapılacak görüşmelerin kamuya açıklanmasının ertelenmesine ilişkin daha önce karar alınmıştır.

Senkron Güvenlik ve İletişim Sistemleri A.Ş. (SNKRN): Şirketimiz bağlı ortaklığı Senkron Bina Teknolojileri A.Ş. ile ÇEKİNO SAVUNMA ELEKTRONİK VE BİLİŞİM A.Ş. firması arasında, kapalı devre TV sistemi projesinde kullanılması amacıyla, Video Analiz Yazılımının satışı işlerine dair 2. ticari sözleşme 3.800.000 TL bedel üzerinden bugün (01.02.2021) imzalanmıştır. İşin kapsamı yazılım hazırlama ve uygulaması işleridir. İşin tamamlanma süresi 3 (Üç) aydır.

Verusa Holding A.Ş. (VERUS): Şirketimizin %40,75 oranındaki iştiraki Aldem Çelik Endüstri Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin halka arz işlemleri kapsamında 01.02.2021 tarihinde (bugün) Şirket Esas Sözleşmesi'nin Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun hale getirilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na ön izin başvurusunda bulunulmuştur.

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (HLGYO): Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun almış olduğu karar doğrultusunda; Şirketimiz portföyünde yer alan; Erzurum İli, Palandöken İlçesi 12580 ada 1 parsel numaralı arsa KDV dahil 3.933.628.- TL ve 12581 ada 1 parsel numaralı arsa ise KDV dahil 5.816.372.- TL olmak üzere toplam KDV dahil 9.750.000.-TL bedel karşılığında satılmıştır.

 

USDTRY

Güne 7,1892 seviyesinden başlayan USD/TRY kuru şu saatlerde 7,1872 seviyelerinde fiyatlanıyor. Kurun güne alıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk direnç 7,200 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 7,1800 - 7,1700

Direnç: 7,2000 - 7,2100

EURTRY

Güne 8,6713 seviyesinden başlayan EUR/TRY kuru şu saatlerde 8,6852 seviyelerinde fiyatlanıyor. Kurun güne alıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk direnç 8,7200 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 8,6500 - 8,6100

Direnç: 8,7200 - 8,7500

EURUSD

Güne 1,2057 seviyesinden başlayan EUR/USD paritesi şu saatlerde 1,2078 seviyelerinde fiyatlanıyor. Paritenin güne alıcılı başladığını izliyoruz. Kur için ilk direnç 1,2100 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 1,2100 - 1,2000

Direnç: 1,2100 - 1,2100

XAUUSD

Güne 1.859 seviyesinden başlayan değerli metal şu saatlerde seviyelerinde fiyatlanıyor. Ons Altının güne satıcılı başladığını izliyoruz. Altın için ilk destek 1.851 seviyesi olarak takip edilebilir.

Destek: 1.851 – 1.846

Direnç: 1.863 – 1.869

BRENT

Güne 56,33 seviyesinden başlayan Brent petrol şu saatlerde 56,98 seviyelerinde fiyatlanıyor. Emtianın güne alıcılı başladığını izliyoruz.

Kaynak:İnvestaz Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
AB-Çin arasındaki yatırım anlaşması Türkiye’yi nasıl etkiler?
 
Aşı çok daha güçlü ve hızlı antijenik yapı sağlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AB-Çin arasındaki yatırım anlaşması Türkiye’yi nasıl etkiler?
Brüksel ve Pekin arasında 6 yıldan bu yana devam eden ticaret müzakereleri, ...
Salgın kaynaklı riskler önemini koruyor
Vaka sayılarındaki artış ve sıkılaşan tedbirler salgın kaynaklı endişeleri ...
Altın analizi
Geçtiğimiz haftaya 1854 seviyelerinde başlangıç yapan ons altın hafta ...
 
Piyasaların yönü
Global hisse senedi piyasalarındaki satış baskısı geçtiğimiz hafta belirginleşti. ...
Haftalık piyasa takvimi 1-5 Şubat 2021
1-5 Şubat 2021 haftasında küresel piyasalarda PMI verileri ön plana çıkıyor.
Bu hafta ne oldu
Geride bıraktığımız hafta piyasaların odağında ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararı vardı. (BMD)
 
Her şeye rağmen borsa
Aşı tedarik zincirinde sorunlar ve mutant virüsün yayılmaya devam etmesi ...
Uluslararası piyasalar
Volalite endeksi olan VIX’in 37.51 seviyesine kadar geldiği haftanın son ...
Piyasalar zorlu haftayı kapatıyor
Borsa İstanbul’da artan volatilitenin haftanın son işlem gününde dengelenme süreci yaşanıyor.
 
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
İstanbul Belediye Başkanlığı İçin Gözden Kaçan İsim: Metin KÜLÜNK
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
CHP'deki Kurultayın Kazanını Ekrem İmamoğlu'dur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri