Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
HABERLER>YEREL HABERLER
19 Kasım 2021 Cuma - 19:46

Büyükşehir’den Edremit’e modern terminalw

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla modern ve kullanışlı bir hale getirilen Edremit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin açılışı gerçekleştirildi.

Büyükşehir’den Edremit’e modern terminalw

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla modern ve kullanışlı bir hale getirilen Edremit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin açılışı gerçekleştirildi. Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Edremit’te yapılacak daha çok işleri olduğunu söyleyerek gerçekleştirecekleri çalışmalarla Körfez’i, Türkiye’nin yıldızı konumuna getireceklerini belirtti.

 

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, seçim vaatlerini bir bir yerine getirmeye devam ediyor. İlçelerde atıl ya da yetersiz bulunan otogarları yenileyerek modern, işlevini uygun ve güvenli hale getiren Büyükşehir Belediyesi; Susurluk, Edremit, Altınova, Erdek ve Manyas’ın ardından Edremit Şehirlerarası Terminali’ni de baştan aşağıya yeniledi. Köy minibüsleri de dâhil olmak üzere ilçedeki yolcu dinamiklerini bir alana toplayan Edremit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin açılışı, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

MODERN, KULLANIŞLI VE KONFORLU

Büyükşehir Belediyesi Toplu Taşıma A.Ş. tarafından gerçekleştirilen projeyle; bakımsız ve ihtiyaçları karşılayamaz halde olan Edremit Şehirlerarası Otobüs Terminali; gişeleri, peronları, iç ve dış mekânıyla modern bir görünüme kavuştu. 14 bin 160 metrekare üzerine kurulu Terminalde proje kapsamında; 2 bin 100 metrekare kapalı alan modern, kullanışlı ve konforlu hale getirildi, 11 bin 460 metrekarelik açık alanda ise; altyapı ve üstyapı çalışmaları tamamlanarak otobüs peronları, bekleme alanları ve zemin yenilendi. Bunların yanı sıra açık alan peyzaj uygulamasıyla estetik bir hale getirilerek 600 metrekarelik otopark alanı yapıldı ve terminal önünde bulunan park düzenlenerek çocuk oyun alanı ile spor alanı oluşturuldu.

28 PERON KULLANIMA ALINDI

Yaklaşık 31 yıldır yurtiçi ve yurtdışından milyonlarca insana hizmet eden Edremit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde; 17 şehirlerarası otobüs, 6 köy minibüsleri, 2 küçük araç ve 3 yolcu indirme peronu olmak üzere toplam 28 peron kullanıma alındı.

ÇOK GÜZEL BİR TESİS

Edremit Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin çok güzel bir tesis haline geldiğini belirten Balıkesir Şoförler Odası Başkanı Rıza Tekin, düzenleme çalışmaları esnasında hiçbir esnafın mağdur edilmediğini söyleyerek Başkan Yücel Yılmaz’a teşekkür etti.

YATIRIMLAR İÇİN TEŞEKKÜRLER

Başkan Yücel Yılmaz’ın, Edremit’e hizmetlerinin sadece terminalle sınırlı olmadığını ifade eden Edremit Ticaret Odası Başkanı Coşkun Salon, ilçeye yapılan tüm hizmetler ve yatırımlar için teşekkürlerini iletti.

İNSAN ODAKLI PROJELER

İnsan odaklı bir projenin açılışına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit’e, 30 yılı aşkın bir süredir hizmet eden ve artık hizmet vermekten uzak hale gelen terminalin, Büyükşehir Belediyesi dokunuşuyla modern bir hale geldiğini söyledi. Otogarlar şehrin gülen yüzü karşılayan yüzü olduğuna dikkat çeken Odabaş,  terminalin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

YAPACAĞI HİZMETLERİN KÜÇÜK BİR ÖRNEĞİ

Büyükşehir Belediyesi’nin 2 buçuk yılda çok güzel hizmetler hayata geçirdiğini söyleyen Balıkesir Milletvekili Yavuz Subaşı “Vizyoner Başkanımız Yücel Yılmaz, hem ulusalda hem de uluslararası platformda şehrimizi temsil ediyor. Örnek belediyecilik modelini anlatmak üzere Birleşmiş Milletler’de de şehrimizi temsil etti. İnsanların sevgiyle birbirini karşıladığı, uğurladığı otogarlar üzerine çok kitap yazılmıştır. Bunlar Yücel Başkanımızın yaptığı ve yapacağı hizmetlerin küçük bir örneğidir. Böylesine başarılı bir belediye başkanını seçen Balıkesirlilere teşekkür ediyorum.” dedi.

BAŞKAN YILMAZ: LİDERLİK YAPIP SONUCA GİDEBİLİYORUZ

Bu memleketin çocuğu olduğunu ve buraların derdini iyi bildiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz “Sizlerin de desteğiyle ve bize ışık tutmasıyla gereken çalışmaları yapıyoruz. Edremit Belediye Başkanımızla istişareler sonucunda bu işi uzatmayalım bir an önce gülen yüzüne kavuşturalım istedik. Edremit Şehirlerarası Otobüs Terminali ve arkasındaki parkı müşterek yaptık. Balıkesir’de her ne kadar farklı partilerden başkanlarımız da olsa işi beraber tutabiliyoruz, liderlik yapıp sonuca gidebiliyoruz. Önemli olan bu. Burada Edremit Belediye Başkanımız Hasan Selman Aslan ile ekibine, Büyükşehir Belediyesi olarak kendi ekibimize ve cumhur ittifakı olarak AK Parti ile MHP il ve ilçe başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar uzlaşı sağlıyorlar ve hep beraber neticeye gidiyoruz. Sonuçta asıl olan şehrimiz. Dikkat ettiğimiz iki şey var. Ben bunu hep söylüyorum. Balıkesir’in merkezi Balıkesirlilere lazım. Ama Edremit ve Körfez herkese lazım. Çünkü insanların gelip dinlendiği yer burası. Edremit’te yapılacak çok iş var. Beraber hizmet edeceğiz çok iş birliğine ihtiyacımız var. Aklı öne koyarak nefsi geriye iteceğiz. Ne lazımsa çok çalışarak yapacağız.” dedi.

“KÖRFEZİ TÜRKİYE’NİN PARLAYAN YILDIZI YAPACAĞIZ”

Edremit’teki arıtma tesisinin kapasitesini artırarak lokasyon değişikliğini gerçekleştireceklerini belirten Başkan Yücel Yılmaz “Denizimizi koruyacağız. 40-50 yıl boyunca bu bölgede çöp Kazdağları’nda biriktirilmiş. Burada yangın çıkıyor, kötü koku ve sızıntı oluyor, denizi kirleniyor. Biz, buraları rehabilite ettik, kapatıyoruz ve ciddi masraflar yapıyoruz. Çevreci ve şehir sevdalısı bir başkan olarak ne kadar masraflı olursa olsun kimse görmese bile rehabilite edeceğiz. Allah nasip ederse yaptığımız çalışmalarla Edremit’i ve Körfez’i Türkiye’nin parlayan yıldızı yapacağız. Buranın zeytinyağını, kuzu etini, balını Türkiye’ye tanıtacağız. Terminalimizin yeni hali Edremit’imize hayırlı olsun.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı

 
Bakan Varank’tan sürpriz ziyaret
 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
7. Milas Zeytin Hasat Şenliği coşkuyla geçti
Milas Kaymakamlığı himayesinde “Tadında Milas Var” sloganıyla geleneksel ...
Konya'da deprem
Konya'da 5.1 büyüklüğünde deprem oldu
Dünya Şampiyonası 2021’e Palandöken’de hazırlandı
2020 Olimpiyatları’nda valter siklette büyük başarılar kazanan milli sporcumuz ...
 
Büyükşehir sporcusundan ‘Dünya Şampiyonası’ başarısı
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. kulüp sporcusu Hayriye Türksoy ...
Uludağ'da aç kalan ayılar çöp konteynerini devirdi
Bursa Uludağ Kayak Merkezi'nin en büyük kayak gruplarından olan Karkafalar ...
Akdeniz'de deprem
Akdeniz'de 4.0 büyüklüğünde deprem oldu.
 
Akdeniz'de deprem
Akdeniz'de, 4.2 şiddetinde deprem oldu.
Ege Denizi'nde deprem
Ege Denizi'nde 4.0 şiddetinde deprem oldu.
Van'da deprem
Van'ın Tusba ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
 
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Cemaatlerde İktidar Kavgaları ve Gerçek İman
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
İstanbul Belediye Başkanlığı İçin Gözden Kaçan İsim: Metin KÜLÜNK
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
CHP'deki Kurultayın Kazanını Ekrem İmamoğlu'dur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri