Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bayram tatilinde otoyollardan 11,2 milyon araç geçti
Bayram tatilinde otoyollardan 11,2 milyon araç geçti
Denizlerde av yasağı başladı
Denizlerde av yasağı başladı
Dışişleri Bakanı Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonda görüştü
Dışişleri Bakanı Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile telefonda görüştü
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı düzenlendi
Bakan Yerlikaya başkanlığında güvenlik toplantısı düzenlendi
EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı
EKPSS giriş belgeleri erişime açıldı
HABERLER>EKONOMİ
1 Haziran 2020 Pazartesi - 12:25

Ekonomide normalleşme adımları bugün başlıyor

Türkiye koronavirüs pandemisinin etkilerinin henüz hissedilmediği 2020 yılının birinci çeyreğinde %4.5 büyüdü. (Alan Yatırım)

Ekonomide normalleşme adımları bugün başlıyor

BIST100…Ekonomide Normalleşme Adımları Bugün Başlıyor…Türkiye koronavirüs pandemisinin etkilerinin henüz hissedilmediği 2020 yılının birinci çeyreğinde %4.5 büyüdü. Yılın ikinci çeyreğinde çift haneli düşüş olduktan sonra ekonominin toparlanması bekleniyor. BDDK bankaların aktif rasyosu hesaplamasında önemli bir değişikliğe gitti. Geçen hafta toparlanma belirtileri gösteren bankacılık endeksinin bu karar sonrasında nasıl bir yön izleyeceği takip edilecek. Asya piyasaları yeni haftaya Hong Kong öncülüğünde yükselişle başladı. ABD vadelileri yatay bir seyir izlerken, Almanya Dax endeksi vadeli işlemlerde artıda. Endeksin haftaya yataya yakın bir başlangıç yapması beklenebilir. ABD ve Çin arasındaki gerilime yönelik gelişmeler ve ABD’de ülke geneline yayılan protestolar piyasaların takibinde olacak. (Şirket Haberleri: KOZAL…2020 yılının ilk çeyrek net karı bir önceki çeyreğe göre %22.31 düşüş gösterirken, geçen senenin aynı çeyreğine göre ise %23.3 artışla 437 milyon TL olan piyasa beklentisinin altında gelerek 393.9 TL oldu).

 

 

USDTRY…Yeni Haftaya Yataya Yakın Başladı…Dolar TL kuru yeni haftanın ilk işlem gününde yatay bir seyir izliyor. Sabah saatlerinde 6.81 seviyelerinde işlem görüyor. ABD Çin arasındaki gerilimin sürmesinin gelişen piyasa ülke para birimleri üzerinde baskı kurması beklenebilir.

 

 

EURTRY…Euro Global Bazda Değer Kazanıyor…Euro global bazda değer kazanırken, TL varlıklar pozitif bir görünüm sergiliyor. Euro TL kuru yeni haftanın ilk saatlerinde 7.58 seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

EURUSD…1.11 Seviyelerinde Konsolidasyon Çabası İçerisinde…Cuma günü ABD Başkanı Donald Trump’ın açıklamaları öncesinde dolar majör para birimlerine karşı zayıf bir görüntü verdi. Euro Dolar paritesi 1.1150 seviyelerini test ettikten sonra geri çekildi. Ay sonu satışların etkisinde dolar değer kaybederken Euro son 2 ayın en yüksek seviyesini gördü. Euro Bölgesi’nde yıllık enflasyon son 4 yılın en düşük seviyesine gerileyerek %0.1 oldu. Enerji maliyetlerindeki düşüş ve koronavirüs salgını nedeniyle talebin zayıflaması etkili oldu. Euro Bölgesi’nin derin bir resesyona girdiği endişesiyle ECB’nin varlık alım programının miktarını artırması isteniliyor. Yeni haftanın ilk saatlerinde Euro Dolar paritesi 1.1140 seviyelerindeki konsolidasyon çabasını sürdürüyor. Bugün piyasalar Euro bölgesi ve ABD’den gelecek PMI verilerini takip edecek. ABD’de yaşanan ve ülke çapına yayılan protestolar piyasaların takibinde olacak.

 

 

XAUUSD…Güvenli Varlık Talebinden Destek Buldu…ABD ve Çin arasında yükselen gerilim ve ABD’de ülke çapına yayılan protestolar güvenli varlık olarak kabul edilen altın fiyatlarına destek sağlıyor. Altının ons fiyatı yeni işlem gününün ilk saatlerinde dolardaki gevşemeye bağlı olarak 1743 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

GLDGR…Yükselişini Sürdürüyor…Altının ons fiyatındaki yükselişten destek bulan gram altın yeni haftanın ilk işlem gününde 381 TL seviyelerinde işlem görüyor. Risk iştahındaki düşüşe bağlı olarak gelişen piyasa ülke para birimlerinin baskı altında kalması durumunda gram altın fiyatlarının yükselişini sürdürmesi beklenebilir.

 

 

BRENT…Talepteki Toparlanma Beklentileriyle Yükselişte...Bazı haber kaynaklarının aktardığına göre 9-10 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilmesi beklenen OPEC toplantısının 4 Haziran tarihinde gerçekleştirilmesi kararın ise bugün duyurulması bekleniyor. ABD’de petrol sondaj kuyusu sayıları azalmaya devam ederken, petrol fiyatları arz kesintilerinden ve ekonomilerdeki yeniden açılma sürecinden destek buluyor. Brent petrolün varil fiyatı vadeli işlemlerde 37 $ seviyelerinde işlem görüyor.

 

 

SP500Ülke Çapına Yayılan Protestolar Takip Ediliyor…ABD Başkanı Donald Trump Cuma günü düzenlediği basın toplantısında Çin’in Hong Kong’un özerkliği sağlama sözünü tutmadığını, ABD’nin menfaatlerini koruyarak Çin ile yapıcı bir ilişki kurmak istediklerini ifade etti. Hong Kong’a tanınan muafiyetlerin kaldırılması sürecine başlanacağını duyurdu. ABD’de ırkçı bir cinayete karşı başlayan protestolar ülke geneline yayıldı. 16 eyalet ve 25 şehirde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. S&P500 endeksi risk iştahındaki düşüşe rağmen vadeli işlemlerde 3040 puan seviyesinin üzerinde işlem görüyor.

Kaynak:Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Normalleşme ile ekonomilerde toparlanma ne kadar sürer?
 
Boğaziçi Üniversitesi kampüslerini 15 Haziran’da kısmi olarak açıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Normalleşme ile ekonomilerde toparlanma ne kadar sürer?
ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ...
Ekonomiye 800 milyon TL katkı sunan mesire yerleri yeniden açılıyor
Koronavirüs salgını ile yürütülen mücadele kapsamında uzun süredir kapalı ...
Haftanın ekonomi gündemi GSYH oldu
Yılın ilk çeyreğinde Covid-19 salgını nedeniyle birçok ülkede daralmalar ...
 
Türkiye ekonomisi %4,5 büyüdü
*TÜİK verilerine göre GSYH 2020 yılı birinci çeyrek ilk tahmini; zincirlenmiş ...
Asya Borsaları düşüyor
Asya borsaları, ABD Başkanı Donald Trump'ın bugün Çin ile ilgili basın ...
Ons altın vadeli işlem sözleşmesi
Haziran ayı vadeli Altın kontratı, haftanın ilk işlem gününü %1.23 yükselişle ...
 
İhracat %41,4, ithalat %25,0 azaldı
Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan ...
Türkiye pozitif ilk çeyrek büyüme peki sonrası?
2020 yılı tüm ekonomiler için corona virüsü kaynaklı oldukça zor geçerken, ...
Petrolde satış baskısı
Bir süredir Çin’de politik risk unsuru olarak gündemde olan Hong Kong ...
 
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
İstanbul Belediye Başkanlığı İçin Gözden Kaçan İsim: Metin KÜLÜNK
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
CHP'deki Kurultayın Kazanını Ekrem İmamoğlu'dur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri