Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Seçimde oy kullanırken bunlara dikkat
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Türkiye'nin 8'inci insani yardım gemisi Gazze için yola çıkıyor
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
Gümrük muhafaza ekipleri 142 milyon TL'lik kaçakçılığı önledi
HABERLER>EKONOMİ
2 Ağustos 2021 Pazartesi - 09:56

Piyasaların yönü

BIST100 endeksi geçen haftanın son işlem gününde kar realizasyonlarıyla karşılaşırken, hisse bazında ayrışmaların yaşandığı işlem gününde akşam saatlerinde gelen alımların etkisiyle günü %0.09 değer kazancıyla 1,393 puana yükseldi.

Piyasaların yönü

BIST100…Geçtiğimiz Hafta Tepki Yükselişlerinden Destek Buldu… BIST100 endeksi geçen haftanın son işlem gününde kar realizasyonlarıyla karşılaşırken, hisse bazında ayrışmaların yaşandığı işlem gününde akşam saatlerinde gelen alımların etkisiyle günü %0.09 değer kazancıyla 1,393 puana yükseldi. Yeni hafta başlangıcında Asya Pasifik piyasalarında yükselişler var. ABD ve Almanya endeks vadelileri de artı bölgede. Global risk iştahı olumlu bir seyir izlerken endeksin güne artıda başlaması beklenebilir.

 

 

Şirket Haberleri…YKBNK… Yapı Kredi Bankası’nın 2Ç212’de net karı geçen yılın aynı dönemine göre %68 arttı ve 1.85 milyar TL beklentilerin üzerinde 2.23 milyar TL ile olarak gerçekleşti.

 

 

USDTRY… Temmuz Ayı Tüketici Enflasyonu Takip Edilecek… TL varlıklar geçtiğimiz hafta yabancı para birimleri karşısında güç kazandı. TCMB’nin yılın 3.enflasyon raporu sonrasında TL dolar karşısındaki kayıplarının bir kısmını telafi ettikten sonra kur 8.40 seviyesinin altına gerilese de bu seviyelerde kalıcı olamadı ve 8.47 seviyelerinde dengelendi. TÜİK yarın Temmuz ayı tüketici enflasyonu verisini açıklayacak. Aylık enflasyonun beklentiler dâhilinde %1.54 artış göstermesi durumunda yılık enflasyon %18.5 seviyesine çıkacaktır ve TCMB’nin politika faizine yaklaşılması kurdaki baskıyı artırabilir.

 

 

EURTRY… 10 Seviyesinin Altını Test Etti… TL varlıklar geçtiğimiz hafta pozitif bir görünüm sergilerken, Euro TL kuru 10 seviyesinin altını test ettikten sonra bu seviyelerde kalıcı olamadı ve yeniden 10.07 seviyelerine yükseldi.

 

 

EURUSD… 1.19 Seviyesinin Altına Sarktı… Euro Bölgesi ekonomisi 2021 yılının ikinci çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine göre %2 büyüdü. 2021 yılının ilk çeyreğine göre büyüme ise %13.7 oldu. Yüksek aşılama hızına ulaşma sonucunda ekonomisini tekrar açan Euro Bölgesi ekonomileri delta varyantının olumsuz etkilerine maruz kalmama çabası içerisinde. Ekonomik aktivitedeki canlanmanın devam etmesiyle birlikte tüketici enflasyonu temmuz ayında beklentileri aşarak yıllık bazda %2.2 artış gösterdi. Euro Dolar geçtiğimiz hafta doların global bazda zayıflamasıyla birlikte 1.19 seviyesinin üzerini test ettikten sonra 1.1870 seviyelerine geri çekildi.

 

 

XAUUSD… Tarım Dışı İstihdam Verisi Takip Edilecek… Altın fiyatları geçtiğimiz haftaki düşüşün ardından 1,810 $ seviyesine kadar gerilerken, altın yatırımcısı Cuma günü açıklanacak ABD tarım dışı istihdam verisine odaklandı. FED varlık azaltım programı konusunda istihdam piyasasındaki gelişmeleri takip ediyor.

 

 

GLDGR…493 TL Seviyelerinde Dengelendi… TL cinsinden varlıkların güç kazanmasıyla birlikte Dolar TL kuru, kritik 8.40 seviyesinin altına gerilerken, spot altın doların global bazda zayıflamasından destek buldu. Gram altın 493 TL seviyelerinde yatay bir görünüm sergiliyor.

 

 

BRENT… Global Petrol Talebine Yönelik Endişelerle Geriledi… Petrol stoklarındaki düşüşün delta varyantı kaynaklı endişelere üstün gelmesiyle birlikte Brent petrol geçtiğimiz haftayı artıda tamamladıktan sonra yeni haftada Delta varyantı kaynaklı endişeler ve ABD-İran gerginliği enerji fiyatlarını baskıladı. Çin’deki ekonomik hareketlilik temmuz ayında yavaşladı.

 

 

S&P500… ABD Vadeli Endeksleri Cuma Günkü Kayıplarını Telafi Çabasında… Fed’in de enflasyon göstergesi olarak takip ettiği çekirdek PCE yıllık bazda % 3.5 ile %3.7’lik tahminlerin altında arttı. St. Louis Fed Başkanı James Bullard FED’in aylık 120 milyar dolarlık varlık alım programını bu sonbaharda azaltmaya başlaması gerektiğini ifade etti ve programın 2022 yılının ilk aylarında sona ermesi gerektiğini söyledi. Delta varyantının ABD ekonomisi üzerinde çok büyük bir etkisi olmasını beklemediği yorumunda bulundu. ABD’de S&P500 endeksi teknik bir düzeltme görünümü içerisinde bulunuyor. Endeks Cuma günü %0.54 değer kaybıyla 4,395 puana geriledi. Cuma günkü kayıpların ardından yeni haftaya artıda başlayan S&P500 endeksi 4,360 desteği üzerinde kalıcı olma çabası içerisinde. Biden’ın 550 milyar $’lık altyapı planı bu hafta Senato’dan geçebilir.

Kaynak:Alan Yatırım
Hibya Haber Ajansı

 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre azaldı
 
Soylu'dan yangın haberleri hakkında açıklama
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fed sonrası tarım dışı bekleyişi
Fed faiz kararında pas geçerken, Başkan Powell güvercin duruşunu sürdürmektedir.
Uluslararası piyasalar
Nikel %1.43, Bakır %0.97 ve Kalay %0.71 değer kaybederken, Çinko %0.97 ...
Haziran ayında 2 milyon yabancı ziyaretçi ağırlandı
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın istatistiklerine göre Türkiye, 2021 Haziran ...
 
Turizm geliri 2021 yılı ikinci çeyreğinde 3 milyar 3 milyon 628 bin dolar oldu
Turizm geliri 2021 yılı Nisan, Mayıs ve Haziran aylarından oluşan II. ...
Piyasanın durumu
BIST 30 Endeksi son işlem gününde %2.75 yükseliş ile 1,500 seviyesinden günü tamamladı.
TL mevduat faizleri arttı, TL kredi faizleri azaldı
Bankaların TL mevduat için uyguladıkları faiz oranı 16 Temmuz haftasında ...
 
TCMB Başkanı Kavcıoğlu, enflasyon raporunu açıkladı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, yılın ...
Küresel piyasalar
Temmuz ayı FOMC toplantısında Fed’in piyasa dostu duruşunu sürdürmesiyle ...
TCMB'nin enflasyon raporu toplantısı
Fed dünkü toplantısında beklentilere paralel olarak faiz oranlarında ve ...
 
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Yerel Seçimlerin Ulusal Yansımaları: İmamoğlu'nun Yükselişi
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
İstanbul Belediye Başkanlığı İçin Gözden Kaçan İsim: Metin KÜLÜNK
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
CHP'deki Kurultayın Kazanını Ekrem İmamoğlu'dur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri