Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Şimşek: Uluslararası kuruluşlar programımıza güveniyor
Bakan Şimşek: Uluslararası kuruluşlar programımıza güveniyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüşecek
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil
Bakan Yerlikaya: Taksim meydanı kutlama yeri ve güzergahları arasında değil
2 terörist etkisiz hale getirildi
2 terörist etkisiz hale getirildi
Meteoroloji, kuvvetli yağış, rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
Meteoroloji, kuvvetli yağış, rüzgar ve toz taşınımına karşı uyardı
HABERLER>GÜNDEM
18 Mart 2024 Pazartesi - 14:31

Siyasilerden 18 Mart mesajı

Siyasiler 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Siyasilerden 18 Mart mesajı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere mücadelenin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle anarak, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Şehitlerimize bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum. Esareti kabul etmeyen bir milletin 109 yıl önce Çanakkale'de ortaya koyduğu büyük irade, bugün dahi yolumuzu aydınlatmaya devam ediyor.”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yayımladığı mesajda “Ecdada saygı, yarınlara armağan. 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümünde aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi hürmet, şükran ve rahmetle anıyorum.” ifadesini kullandı.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü kutlayarak, “Bu toprakları bize vatan kılan, bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz için canlarını ortaya koyan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi minnet, saygı ve rahmetle anıyoruz.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 109 yıl önce güçlü bir donanma teşkilatına sahip olan emperyalist orduların, Türk coğrafyasına saldırarak toprakları işgal etme halleri kurduğuna dikkati çekerek, Türk milletinin içinde bulunduğu zor koşullar nedeniyle bu işgale karşı koyamayacağını düşünenlerin tarih boyunca hiçbir zaman unutulamayacak bir istiklal mücadelesiyle karşılaştığını bildirdi.

Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü kutlayan Bakan Ersoy, 18 Mart Şehitler Günü’nde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitleri saygı ve rahmetle andı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 109 yıl önce dünyanın en büyük ordularını bozguna uğratıp destan yazan Çanakkale şehitlerini rahmetle ve minnette andığını belirterek, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, silah arkadaşlarının ve vatan toprağını kanıyla sulayan tüm kahramanlarımızın ruhu şad olsun. Çanakkale geçilmez. Türk milleti yenilmez.” ifadelerini kullandı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’ın mesajı şöyle:

“Kahraman ecdadımızın bağımsızlık yolunda yazdığı şanlı destan Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü kutluyorum. Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdiği bu mukaddes günde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum.”

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin üzerinden değil 109 yıl, 1009 yıl da geçse bu zafer ve şehitlerin asla unutulmayacağının altını çizen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Çünkü Çanakkale; sayıca azın çoğa, imanın imkânlara, karşı yazdığı büyük bir destandı. Çanakkale bir millete vurulmak istenen esaret prangalarının kırıldığı yerdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan uğruna fedayı can eyleyen şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.”

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kullandı:

“Mete Han’dan Sultan Alparslan’a, Fatih Sultan Mehmet’ten Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve bugüne kadarki tüm devlet büyüklerimizi ve komutanlarımızı saygıyla anıyorum. Aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yad ediyor, gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Aziz şehitlerimizin ruhları şad, mekânları cennet olsun.”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, yayımladığı mesajda “Türk milletinin asaletini, cesaretini ve vatan sevgisini tüm dünyaya gösteren, İstiklal Savaşı’nın meşalesinin yakıldığı 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü kutlu olsun. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, toprağı vatan yapan tüm aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yayımladığı mesaj şu şekilde:

“Aziz milletimizin birlik ve beraberlik içinde, istiklal ve istikbal sevdasıyla yazdığı kahramanlık destanıdır Çanakkale Zaferi. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünü kutluyor; Çanakkale’yi geçilmez yapan, şanlı destanı yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı, vatan uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yad ediyorum.”

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türk milletinin batanı ve hürriyeti için nasıl mücadele ettiğinin tarihi anıtı olan Çanakkale Savaşı’nın 109 yıl önce bugün zaferle sonuçlandığını belirterek, “Yakılan fedakarlık ve cesaret ateşi 109 yıldır sönmedi. Çanakkale şehitlerimizi ve Milli Mücadele dönemi başta olmak üzere verdiğimiz tüm şehitleri rahmetle, hürmetle yâd ediyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günümüz kutlu olsun.” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“Milletimizin birliğinin, dirliğinin, inanmışlığının, kahramanlığının ve bağımsızlığının vücut bulduğu Çanakkale ruhunun 109. yılındayız. Muhteşem tarihimizin destansı durağı 18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun.

Çanakkale’de dev orduların önüne duvar ören; başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, mesajında “Arıburnu’nda, Conkbayırı’nda, Kireçtepe’de şehit düşenlere selam olsun. ‘Çanakkale geçilmez!’ diyen yiğitlerimize selam olsun. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferimiz kutlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise şu mesajı yayımladı:

“İşgal ve sömürüden beslenen bütün dünyaya; hep birlikte Çanakkale’de ‘Dur!’ dedik.  İnanç birlikteliği ile kazandığımız Çanakkale Zaferimizin nice zaferlere vesile olmasını diliyor; aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın mesajı şu şekilde:

Bu toprakların evlatları 109 yıl önce Çanakkale’de, tarihin akışını değiştirdi. Ulus olma bilinci, sessiz bir sözleşmeyle Çanakkale Savaşı’nda yoğruldu. Yarbay Mustafa Kemal’i tarih sahnesine milletimizin önderi Mustafa Kemal Atatürk olarak çıkaran yolun taşları da Çanakkale Savaşları’nda döşendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıl dönümünde, başta büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu topraklar için canlarını ortaya koyan tüm kahramanları ve aziz şehitlerimizi, bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum.”

AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

“109 yıl önce vatan sevdasını destanlaştırarak büyük bir milli zafere dönüştüren, Çanakkale’yi geçilmez kılan başta zaferin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı sonsuz minnet, saygı ve rahmetle anıyorum. Ruhları şad olsun.”

Hibya Haber Ajansı

 
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Ankara'da
 
Kurum: Vatandaşımızla el ele vererek evlerini afetlere dirençli hale getirdik
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milli Eğitim Bakanı Tekin, Ankara'da
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ankara'da Atatürk'e Vefa Valizi Sergisi'nin açılışına katıldı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 18 Mart mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale ...
Milli Savunma Bakanı Güler’den Çanakkale Valiliği’ne ziyaret
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale ...
 
Bakan Bayraktar: Dijital uygulamalar ve yeni teknolojilerin kullanımını arttıracağız
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Verimlilik Artırıcı ...
Bakan Bak'tan Malatya Valiliği'ne ziyaret
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Malatya Valiliği’ni ziyaret etti.
Meteoroloji’den çığ uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) , Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile ...
 
Bakan Güler: “Çanakkale Zaferi, Milli Mücadele’nin öncüsü niteliğindedir”
Milli Savunma Bakanlığı’nda 18 Mart Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi. ...
Bakan Bolat: “Bizde durmak yok hizmete devam”
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Karapınar’a ...
Bakan Bayraktar, Bergama’da STK Temsilcileri ve Muhtarlar ile görüştü
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bergama’da STK Temsilcileri ...
 
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Bahçeli ayıp etti
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
İstanbul Belediye Başkanlığı İçin Gözden Kaçan İsim: Metin KÜLÜNK
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
CHP'deki Kurultayın Kazanını Ekrem İmamoğlu'dur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri