Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul’un yönetimi yarı zamanlı mesai ile olacak bir iş değildir
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Bakan Yerlikaya'dan seçim güvenliği toplantısı
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Yener: YSK, seçim mevzuatını ve yasaları uygulamakla yükümlü bir kurum
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Milli Savunma Bakanı Güler, ABD Temsilciler Meclisi heyetini kabul etti
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
Bakan Ersoy: Yaklaşık 5 bin gencimiz, Genç Kart'lı oldu
HABERLER>GÜNDEM
19 Kasım 2020 Perşembe - 19:53

TİM Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni ihracat seferberliğinde yol haritasını sundu

Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM), ekonomide reform süreci başlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeni ihracat seferberliğine ilişkin yol haritasını ve eylem planını sundu.

TİM Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeni ihracat seferberliğinde yol haritasını sundu

TİM Başkanı İsmail Gülle, “Türkiye ihracat macerasına Cumhurbaşkanımız ile beraber, 35 milyar dolar ile başladı. Bugün 200 milyar dolarlık ihracat hedefine ilerliyoruz. Türkiye’yi ihracatla yükselttik, yükseltmeye de devam edeceğiz. Zorlu dönemlerde sorumluluktan kaçmadık, önümüzdeki dönemde de asla kaçmayacağız” dedi.

61 ihracatçı birliği, 27 sektörü ile 95 bin ihracatçının Türkiye'deki tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TİM Başkanı İsmail Gülle ve TİM Yönetim Kurulu ve Sektörler Konseyi başkanlarından oluşan heyeti, Vahdettin Köşkü'nde kabul etti. Görüşmede Gülle, TİM Sektörler Konseyi olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, dış ticaret fazlası veren Türkiye vizyonu kapsamında yeni normal ve yeni reform döneminde ihracatta seferberlik başlatarak tam destek verdiklerini, ihracattaki yeni yol haritalarını, eylem planını ve TİM’in projelerini detaylı bir sunumla paylaştı.

“Hedef dış ticaret fazlası veren Türkiye”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugüne kadar ihracata verdiği desteklerden dolayı müteşekkir olduklarını belirten TİM Başkanı İsmail Gülle, “Türkiye ihracat macerasına Cumhurbaşkanımızla beraber, 35 milyar dolar iken başladı. Bugün 200 milyar dolarlık ihracat hedefine ilerliyoruz. Yani üçüncü binyıla başladığımızdan beri Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde neredeyse ihracatı 6 kat büyüttük. Türkiye’yi ihracatla yükselttik, yükseltmeye de devam edeceğiz. Türkiye’de ihracatın tek çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi ile birlikte, nice başarılara imza atacağımıza eminiz ve Cumhurbaşkanımızla beraber yepyeni bir yolculuğa çıkmakta olduğumuzun idrakindeyiz. Üretim olmadan ihracatın olamayacağının bilinciyle, özellikle dışarıya bağımlı olduğumuz ara malında yerli ve milli üretiminin sağlanması için Cumhurbaşkanımızın desteği büyük önem arz etmektedir. Bu kapsamda, yatırım finansmanında desteklerin yanı sıra enerji, istihdam alanlarında rekabetçi kalabilmemizi sağlayacak Cumhurbaşkanımızın desteklerine de ihtiyaç duyuyoruz” dedi.

“TİM olarak var gücümüzle çalışıyoruz”

İsmail Gülle, Türk ihraç mallarını, ülkemizin alamet-i farikası haline getirmek için var güçleri ile çalıştıklarına vurgu yaparak, TİM olarak ihracatta başlattıkları yeni seferberlikle ilgili beklentilerini şöyle sıraladı:

“Dış ticaret rejimi ve kambiyo rejiminin; şeffaf, anlaşılır olması, çok sık değil az ve öz değişiklik yapılması. Cumhurbaşkanımızın sık sık çizdiği gibi, sürekli yükselen değil, öngörülebilir bir kur seviyesi için piyasa dinamikleri ile eş anlı yürüyen bir ekonomi yönetimi, güveni tesis eden yeni bir yaklaşım. Eximbank ve ihracatın finansmanını sağlayan kurumlara sürekli destek ve kaynak sağlanması. Ülkemizin tedarik ve dış satım imkanını artırılabilmesi için, etkin ve rekabetçi bir lojistik ağı. Merkez Bankamız ve kamu bankalarıyla sürekli koordinasyon içinde olmak, ayda bir kere karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak. Dijital altyapı ve otomasyon sistemleri ile ilgili olarak acil yatırımların yapılması. Bu hususlarda, Cumhurbaşkanımızın engin vizyonu yanında hükümetimizin hassasiyetinin de farkındayız. Cumhurbaşkanımızın bu kritik dönemde, ihracata ve alın teri döken ihracatçıya destekleri, önceden olduğu gibi bundan sonra da, durmaksızın devam edeceğinden şüphemiz yok.”

“Genç TİM ve Türkiye İhracat Şûrası”

Ülke kalkınmasının anahtarının ihracat olduğunun, ihracatçının omuzlarındaki yükün ne kadar büyük olduğunun farkında olduklarını dile getiren Gülle, “Zorlu dönemlerde asla sorumluluktan kaçmadık, önümüzdeki dönemde de asla kaçmayacağız. Durmaksızın “İhracatla Yükselen Türkiye” için, Cumhurbaşkanlığımız öncülüğünüzde her gün aynı heyecanla çalışmaya devam ediyoruz. “Daha Güçlü İhracat Daha Güçlü Türkiye” hedefi doğrultusunda, milli ihracatın geleceğinin şekillendirileceği ve devamında geleneksel olarak tertip edilmesini planladığımız “Türkiye İhracat Şûrası”nı düzenlemek istiyoruz. Bu kapsamda öncelikle, Meclisimiz çatısı altındaki 13 Bölgedeki İhracatçı Birliklerinin Koordinatör Başkanları ile “Türkiye İhracat Şûrası İçin Bölgesel İstişare Toplantıları” düzenlemeyi planlıyoruz” diye konuştu.

“Hedef 10 dünyada en çok ihracat yapan ilk 10 ülkeden biri olmak”

Gülle şöyle devam etti:

“Türkiye İhracat Şûrası” kapsamında, zorlu koşullar ve artan rekabete rağmen, “Daha fazla ve daha güçlü ihracat’’ için, Türkiye’nin dünyada en çok ihracat yapan ilk 10 ülkeden biri olması adına, bir yol planı hazırlanması ve bu plan çerçevesinde çalışmaların sürmesini hedeflemekteyiz. Diğer yandan, ‘Milletin İhracatçıları Milletin Evinde’ sloganı ile, 2021 Hedef, Vizyon ve Fırsatlarını değerlendirmek üzere, Cumhurbaşkanımız ile bir araya gelmek, ihracat ailesine moral ve güç vermiştir. Şura sonrasında ise, “Daha Güçlü İhracat, Daha Güçlü Türkiye” için, 2021 Yol Haritasını kamuoyu ile paylaşmak arzusundayız.”

“Gençlerin ve kadınların ihracata katılmasını önemsiyoruz”

Türkiye İhracatçılar Meclisi olarak, özellikle gençlerin ve kadınların ihracata katılımını önemsediklerini ifade eden Gülle, “Kadın konseyimizin kuruluşunun üzerinden neredeyse iki yıl geçti ve konseyimiz şimdiden birçok önemli projeye imza attı. Ülkemizin istikbâli gençlerimizin, ihracat süreçlerinde daha aktif rol olması adına, Meclisimiz tarafından tasarlanan bir diğer projemiz ise “Genç TİM”. Projemizin öncelikle iki amacı bulunuyor: İlki geleceğin ihracatçı genç neslini yetiştirmek, rekabet dünyasına hazırlamak ve ihracatçı ve ihracatçı firmaların ikinci kuşağını yetkin dış ticaretçi olarak yetiştirmek adına TİM çatısı altında bir konsey kurmak. Bir diğer amacımız ise, ülkemizde öğrenim gören yerli ve uluslararası öğrencileri hedefleyen ve bu kitleye etkin dijital mecralardan ulaşan yapay zeka destekli bir platform oluşturulması” dedi.

TİM Başkanı İsmail Gülle şunları söyledi:

“İnanıyoruz ki, Genç TİM, birinci ve ikinci nesil ihracatçılar arası deneyim paylaşımını gerçekleştirecek, katma değerli ihracat artışına katkı sağlayacak güçlü bir üniversite sanayi işbirliği oluşturacak, ülkemizin dış ticaret diplomasisine katkı sağlayacak genç neferlere staj ve istihdam imkanı sağlayacak, TİM çatısı altında küresel rekabete uyumlu gençlerin kapasite gelişimlerini güçlendirecektir. Genç TİM Konseyimiz ile genç ihracatçılarımızı odağına alan sürdürülebilir faaliyetler gerçekleştirecek; TİM tarafından düzenlenecek eğitim programları ile Yeni nesil dış ticaret neferlerine teorik ve pratik bilgi aktarımını sağlayacağız. “Türkiye'nin Geleceği İhracat, İhracatın Geleceği Gençler’’ hedefi doğrultusunda, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde, genç ihracatçıların katılımıyla, her yıl geleneksel olarak Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde; “Genç İhracat Zirvesi” düzenlemeyi istiyoruz. Zirve ile gençlerin ihracata yönelmesi için çalışmalar yapacak ve yenilikçi fikirlerin iş hayatına katkı sağlamasına yoğunlaşacağız.”

“Cumhurbaşkanımız ve hükümetimizle az zamanda çok işler başardık”

TİM Başkanı İsmail Gülle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde hükümet ile az zamanda büyük işler başardıklarını belirterek, “Bugün, “Made in Türkiye” markası, dünyanın dört bir yanında beğeniyle anılıyorsa, bu konuda Cumhurbaşkanımızın katkıları çok büyük. Kendisine ihracat ailesine sonsuz destekleri adına, en derin şükranlarımı arz ediyorum” şeklinde konuştu.


Hibya Haber Ajansı

 
CoronaVac aşısı 2 ila 8 derecede 3 yıl saklanabiliyor
 
Koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 11 bin 943'e ulaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yeşilay, çalışmalarını Türkiye Mükemmellik Ödülü ile taçlandırdı
Yeşilay, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından, Avrupa Kalite Yönetimi ...
Türkiye ve Azerbaycan arasındaki sıcak ilişkiler ekonomiye de yansıyor
Türkiye ile Azerbaycan arasındaki sıcak ilişkiler ekonomik anlamda da ...
Koronavirüs salgınında ölenlerin sayısı 11 bin 820'ye ulaştı
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'nda konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Türkiye Ekonomi Şurası'na katıldı.
Sağlık Bakan yardımcısı değişti
Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Sağlık Bakan yardımcısı değişti.
Azerbaycan'a asker gönderilmesi tezkeresi yürürlüğe girdi
Azerbaycan'a asker gönderilmesi tezkeresi yürürlüğe girdi.
 
Koronavirüs tedbirleri
İçişleri Bakanlığı’ndan Covid-19 tedbirleri kapsamında yeni genelge yayınladı.
Pakdemirli: “İstanbul ve Ankara’da su sıkıntısı yaşanmasını beklemiyoruz”
Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, bugün itibariyle İstanbul’a ...
İzmir Depremi İnceleme Raporu’nu açıkladı
Türkiye’de standartlara uygun beton üretilmesi ve inşaatlarda doğru beton ...
 
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Cemaatlerde İktidar Kavgaları ve Gerçek İman
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
İstanbul Belediye Başkanlığı İçin Gözden Kaçan İsim: Metin KÜLÜNK
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
CHP'deki Kurultayın Kazanını Ekrem İmamoğlu'dur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri