Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Spor Yerel Haberler
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Bakan Yerlikaya: Organize suç örgütlerine yönelik 289 operasyonda 757 şahıs tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sandık 85 milyon olarak hepimizin namusuna emanettir
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Bakan Tunç, şehit Mehmet Selim Kiraz’ın andı
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Yılın 2'nci yarısında enflasyonun inişe geçtiğini hep birlikte göreceğiz
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
Erdoğan: Temmuz ayında emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
HABERLER>EKONOMİ
16 Ekim 2021 Cumartesi - 12:19

Uluslararası piyasalar raporu

Avrupa borsaları dünü yükselişle kapattı. Almanya'da DAX 30 endeksi % 1,4 değer kazanarak 15.462,72 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi % 1,33'lük artışla 6.685,21 puana, İngiltere’de FTSE 100 endeksi % 0,92 artarak 7.207,71 puana yükseldi.

Uluslararası piyasalar raporu

Avrupa borsaları dünü yükselişle kapattı. Almanya'da DAX 30 endeksi % 1,4 değer kazanarak 15.462,72 puana, Fransa'da CAC 40 endeksi % 1,33'lük artışla 6.685,21 puana, İngiltere’de FTSE 100 endeksi % 0,92 artarak 7.207,71 puana, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi % 1,23'lük yükselişle 26.277,57 puana yükseliş gösterdi. . Avrupa borsaları da dünü alıcılı kapatırken şirket bilançolarının iyimserliği ve küresel borsalardaki yükselişe ayak uydurdu.

ABD borsaları dünü yükselişle kapattı. Dow Jones endeksi % 1,56 artarak 34.912,56 puana,  S&P 500 endeksi % 1,71 artışla 4.438,50 puana, Nasdaq endeksi ise % 1,73 kazançla 14.823,4 puana yükseliş  gösterdi. Dün ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde geri çekilme devam ederken bu sabah faizlerin hafif yükselerek % 1.5290 seviyesinden işlem gördüğünü izliyoruz. Ayrıca dolar endeksinde de yaşanan sert düşüş dün devam ederken özellikle ABD piyasalarının açılmasının ardından endekste tekrar toparlanma yaşanıyor. Tahvil faizlerindeki ve dolar endeksindeki düşüşün kar satışlarından kaynaklandığını ve kısa zamanda tekrar yukarı gideceğini bekliyoruz. ABD borsaları Morgan Stanley, Bank Of America ve JP Morgan gibi bankaların bilançolarının güçlü gelmesinin ardından günü alıcılı kapattı.

ABD Başkanı Joe Biden, hükümetin temerrüde düşmesini önlemek amacıyla hazırlanan, borç limitinin kısa süreli artırılmasına yönelik tasarıya onay verdi. Biden'ın onayıyla yasalaşan tasarı, borç limitinin 3 Aralık'a kadar yeterli olacak şekilde 480 milyar dolar artırılmasını öngörüyor. Borç limitinin geçici olarak artırılmasıyla federal hükümetin temerrüde düşmesinin önüne geçilecek.

ABD’de bugün CPI Aerostructures Inc, Badger Meter Inc, North Bud Farms Inc, Bank of South Carolina, J B Hunt Transport Services Inc, Sensient Technologies Corp, FRMO Corp, Concord Medical Services Holdings Ltd, Truist Financial Corp, PNC Financial Services Group Inc, Meritage Hospitality Group Inc, GreenTree Hospitality Group Ltd, HSource Holdings Ltd, Prologis Inc ve Nurix Therapeutics Inc şirketleri blanço açıklayacak.

ABD’de bugün açıklanacak verilerde perakende satışlar aylık bazda beklentilerin üzerinde % 0,7 artış gösterirken, Çekirdek Perakende Satışlar benzer şekilde aylık bazda beklentilerin üzerinde % 0,8 olarak açıklandı. Yıllık perakende satışlarda artış % 13.95’e ulaştı. New York imalat endeksi ise beklentilerin altında 19.8 puana gerilerken ithalat fiyatları da beklentilerin altında % 0.4 artış kaydetti.

Microsoft, Çin'de internet kurallarının sıkılaşmasını gerekçe göstererek, ülkede LinkedIn hizmetini yıl sonunda kapatacağını bildirdi. Microsoft, yayımladığı yazılı açıklamada, Çin'de önemli ölçüde zorlaşan faaliyet ortamı ve sıkılaşan düzenlemeler nedeniyle profesyonel ilişki ağı LinkedIn'i kapatacağını duyurdu. Öte yandan şirket, ülkede LinkedIn'in yerini alacak InJobs adlı yeni uygulama geliştirdi. LinkedIn'in başkalarıyla bağlantı kurma imkanını koruyan InJobs'da sosyal paylaşım yapma imkanı bulunmayacağı açıklandı. Microsoft tarafından 2016'da satın alınan LinkedIn martta ülkede yeni üye almayı durdurmuş, Çin ise mayısta Microsoft'un Bing arama motorunun ve LinkedIn'in kullanıcı bilgilerini uygunsuz biçimde kullandığını tespit ederek, problemin giderilmesi talebinde bulunmuştu. Çin yönetiminin YouTube videolarını sansürlemesi üzerine Google 2010'da arama motorunu Çin'den çekmişti.

Dünyanın en büyük tarım makinesi üreticisi Deere & Co.'da çalışan binlerce işçi, şirket şimdiye kadarki en karlı yılına girerken daha iyi ücret talep etmek için otuz yılı aşkın süredir ilk kez greve hazırlanıyor.  Şirketten temsilciler ve United Auto Workers sendikası, Chicago saatiyle gece yarısı civarında grevi ateşleyen yeni bir iş sözleşmesi üzerinde anlaşmaya varamadı. İşçiler, bu yıl için % 5-% 6 ücret artışı talep eden geçici bir anlaşmayı reddetti ve ayrıca daha iyi sağlık yardımı talep ediyor. Eylem, ABD'deki işgücü sıkıntısının ortasında ve küresel tedarik zincirlerinde pandemi kaynaklı kaos, üreticiler için faaliyetleri alt üst ederken gündeme geldi. Deere hisseleri, çiftçi kazançlarını ve traktör talebini artıran mahsul fiyatlarındaki yükseliş sayesinde geçen yıl % 38 arttı.

ABD'li yatırım bankalarından Goldman Sachs'ın net karı, bu yılın 3. çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine kıyasa % 60 artarak 5,38 milyar dolar oldu. Goldman Sachs, 2020'nin 3. çeyreğinde 3,37 milyar dolar net kar elde etmişti. Kurumun, geçen yılın 3. çeyreğinde 8,98 dolar olan hisse başına karı da bu yılın aynı döneminde 14,93 dolara yükseldi. Bankanın bu yılın üçüncü çeyreğindeki geliri ise geçen yılın aynı dönemine göre % 26 artarak 13,6 milyar dolara çıktı. Geçen senenin temmuz-eylül döneminde Goldman Sachs'ın geliri 10,8 milyar dolar olmuştu.

DAX

Dax endeksi , dünü % 1,4 değer kazanarak 15.462,72 puandan tamamlarken endeks bugün  alıcılı seyrediyor.

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 15.551 seviyesinin kırılması halinde önce 15.694 ve arkasından 15.790 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 15.453 desteğinin altında önce 15.266 ve arkasından 15.014 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

DOW JONES

Dow Jones endeksi ,  dünü % 1,56 artarak 34.912,56 puandan tamamlarken endekste Aralık vadelileri alıcılı seyrediyor.

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 35.285 seviyesinin kırılması halinde önce 35.500 ve arkasından 35.631 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 34.947 desteğinin altında önce 34.445 ve arkasından 34.110 desteğine doğru düşüşler söz konusu olabilir.

S&P 500

S&P500 endeksi , dünü % 1,71 artışla 4.438,50 puandan tamamlarken endekste Aralık vadelileri bugün alıcılı seyrediyor.

Teknik olarak baktığımızda yukarıda 4463 direncinin kırılması halinde önce 4486 seviyesi ve arkasından 4515 seviyesine kadar yükseliş yaşanabilir.

Aşağıda ise 4437 desteğinin altında önce 4417 ve arkasından 4373 seviyesine doğru geri çekilmeler görülebilir.

Kaynak:Acar Menkul
Hibya Haber Ajansı

 
Koronavirüs salgınında vaka sayısı düne göre arttı
 
Omurganızın sağlığı için bu önerilere dikkat
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küresel piyasalar
Dün ABD piyasaları, güçlü gelen banka bilançolarına ek olarak makro veriler ...
Piyasaların yönü
Döviz kurundaki yükseliş yurt içi piyasalarda baskı yaratırken, BIST100 ...
Kur cephesinde yeni zirve test edilirken, risk iştahında dalgalı seyir ön planda
Küresel ölçüde risk iştahında yeniden toparlanma çabası mevcut.
 
Yurtiçi piyasalar
Mevcut risklere yenileri eklenirken endekste 1400 üzerinde tutunma çabası ...
"Yüksek enflasyon geçici değilse?"
ABD'de Eylül ayı tüketici fiyatları bir önceki aya göre %0,4 arttı, piyasa ...
Merkez Bankası'nda görevden alma
Merkez Bankası'nın 2 başkan yardımcısı ile para politikası üyesi görevden alındı.
 
Ekonomik gelişmeler
Bu sabah BIST100’de yatay yönlü bir açılış bekliyoruz ( Deniz Yatırım).
Piyasaların yönü
Enerji fiyatlarındaki yükselişin yarattığı enflasyon ve global büyüme ...
Ekonomik takvim bugün yoğun
Enerji, navlun ve iş gücü gibi maliyetlerde yaşanan artışların büyüme ...
 
YAZARLAR
Oylum DEMİRAY
Oylum DEMİRAY
Yerel Seçimlerin Ulusal Yansımaları: İmamoğlu'nun Yükselişi
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
İstanbul Belediye Başkanlığı İçin Gözden Kaçan İsim: Metin KÜLÜNK
Durak Avcıoğlu
Durak Avcıoğlu
Hrant Dink Cinayeti ve Hukukun Üstünlüğü: Siyasi Manipülasyon ve Toplumsal Bölünme
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
CHP'deki Kurultayın Kazanını Ekrem İmamoğlu'dur
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
İşsizlik ve Enflasyon Arasında İnce Bir Denge
Dilek YILMAZ
Dilek YILMAZ
Siyasette İddialar ve Siyasi Oyunlar: Gerçekler ve Algılar
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Teknoloji Kim Kimdir? Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri