Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor Yerel Haberler Teknoloji Kim Kimdir?
İran’dan Tel Aviv’e Füze Saldırıları
İran’dan Tel Aviv’e Füze Saldırıları
Bakan Yerlikaya’dan Jandarma’nın 186. Yıldönümü Kutlaması
Bakan Yerlikaya’dan Jandarma’nın 186. Yıldönümü Kutlaması
HSK'nın Terfi Listesi Resmi Gazete'de
HSK'nın Terfi Listesi Resmi Gazete'de
İsrail-İran Gerilimi Sonrası Paylaşımlara Soruşturma
İsrail-İran Gerilimi Sonrası Paylaşımlara Soruşturma
TCMB Rezervleri 2,7 Milyar Dolar Arttı
TCMB Rezervleri 2,7 Milyar Dolar Arttı

Erkan Zorlu

Sorunun adı çok net: Ekonomi
12 Kasım 2024 Salı

Araştırma şirketi sormuş; “Türkiye’nin en büyük sorunu nedir?” diye. Türkiye ne demiş? Açık, net, tartışmasız bir yanıt: Ekonomi. Yüzde 60.2… Korkunç bir oran.

Neymiş peki diğer sorunlar? Adaletsizlik yüzde 9.5, mülteciler yüzde 4.4, işsizlik yüzde 4, eğitim yüzde 3.2, ahlaki değer kaybı yüzde 2.5, terör yüzde 2, sağlık yüzde 1.8… Liste uzayıp gidiyor. Ama hepsi ekonomi gerçeğinin gölgesinde kalıyor. Halkın derdi belli: Karnımızı doyurmak, çocuklarımızın geleceğini kurtarmak, bir ay daha ayakta kalabilmek.

Ekonomi sadece yüzde 60.2 olarak karşımıza çıkmıyor, aslında diğer tüm sorunların anahtarı. Mülteci meselesi mi? Ekonomiyi düzeltemezsek bu sorunu çözmemiz mümkün mü? İşsizlik? Zaten ekonomi kötü gidiyor diye insanlar iş bulamıyor. Eğitim? Ekonomisi güçlü olmayan bir ülkenin eğitimde sıçrama yapabilmesi hayal değil mi? Her şey dönüp dolaşıp cebimize giren üç kuruşa bağlanıyor.

Bir diğer mesele… “Her şey sorun!” demiş yüzde 4’lük bir kesim. Türkiye’deki sorunları saymaktan yorulmuş, kısacası “Her şey kötü” diyorlar. Ülke olarak öyle bir hale gelmişiz ki, artık sorunları teker teker ayırmakla uğraşmıyoruz. Özetle: “Türkiye’de her şey sorun.”

Peki bu kadar sorunun arasında “Sorun yok” diyen yüzde 1 var. Onlar hangi dünyada yaşıyorlar dersiniz? Her şey güllük gülistanlık, hayat bayram diyen bu yüzde 1 acaba hangi şartlarda yaşıyor? Belki de onlar Türkiye’nin en şanslı, en korunaklı kesimi… ya da her şeyden bihaberler.

Ve final olarak, fikri olmayanlar, yüzde 2.5. Sorunlar ortada, ama bu yüzde 2.5’in aklına bir şey gelmiyor. Belki de onların umutları kırılmış, “ne desem boş” diyenler.

Yani, sevgili Türkiye… Rapor açık. Sorunumuz büyük, ismiyse çok net: Ekonomi. Ve bu yüzde 60.2 sadece bir istatistik değil, ülkenin iç sesi, halkın çığlığı.

Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
YAZARLAR
Dilek Yılmaz
Dilek Yılmaz
Şimdinin gücü
Dağıstan Türkmen
Dağıstan Türkmen
Nihat Genç’in yalnızlığı ve gerçek vatanseverlik
Yavuz Münir Saatçi
Yavuz Münir Saatçi
Selçuk Bayraktar’a Düşmanlık Yarışması
Oylum Demiray
Oylum Demiray
Çöplükten yükselen kutsallar
İzzet Sevimli
İzzet Sevimli
Radar tarlası isyan ettiriyor
Erkan Zorlu
Erkan Zorlu
Üniversite mi dediniz?!
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ANKET
Türkiye'nin aktif dış politikasını nasıl buluyorsunuz?

Doğru Buluyorum
Yanlış Buluyorum
Fikrim Yok

Sonuçları göster Anket arşivi
ARŞİV
Ana Sayfa Gündem Siyaset Ekonomi Asayiş Eğitim-Bilim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Dünya Haber Yorum Spor
KünyeKünye FacebookFacebook TwitterTwitter Günün HaberleriGünün Haberleri